Monday morning new project announcement

Project: Jeroen van Zwetselaar, ZW6 | Fotografie: Alexander van Berge©

We are happy to announce a new released project!

Ons project De Tandwielenfabriek is ingediend voor de ARC interieur awards 2017.

De casco ruimte in een voormalige Tandwielenfabriek liet veel aan de beleving over. Industriële vibes waren sterk aanwezig, warmte en geborgenheid ontbraken. De trap werd het tandwiel in het ontwerp, het gehele houten volume geeft warmte en kracht door de stevige blokkenstructuur. Het draagt een ‘zwevende etage’ die plek biedt voor intimiteit en persoonlijkheid. Dynamiek en contrast zijn belangrijke thema’s.

Kijkend naar de bouwkundige structuur, bestaat de loft uit twee delen. Door de sheddaken valt er op twee plekken mooi natuurlijk licht binnen. Dit hebben we vrij spel gegeven, zowel boven als beneden. Door een kubus van de garderobe gezamenlijk met de badkamer te maken, heeft het zelf een ogenschijnlijk ‘lastig’ dakraam zijn functionaliteit behouden.

Het was een uitdaging om vanuit de woonkamer 2 trappen naar boven te laten leiden, zonder te storen in de benedenruimte. De functie van de trap hebben we breder getrokken, waardoor persoonlijkheid, functionaliteit en constructie met elkaar samenwerken. Door de gecreëerde opbergruimte, worden verdere kastruimtes overbodig.

Project Jeroen van Zwetselaar, ZW6  /Fotografie: Alexander van Berge©

Het woongedeelte heeft zijn open structuur behouden. Het is een grote, lichte ruimte waar je kunt loungen, koken en dineren, zonder het contact met elkaar te verliezen. De nieuwe -ogenschijnlijk- zwevende etage zorgt voor intimiteit. Hieronder bevind zich de eettafel. De haard zorgt voor warme en geborgenheid, net als de grote ‘parasol’ lamp boven de bank. Op de enorme wand rondom de haard is een speciale stuctechniek aangebracht die de oude tijd symboliseert en draagt de kunst van de opdrachtgevers.

In de tweede trap herbergt zich apparatuur voor de keuken, waardoor de glazen pui achter de keuken open en transparant kan blijven. De keuken is donker, zodat het licht versterkt.

Project Jeroen van Zwetselaar, ZW6  /Fotografie: Alexander van Berge©

Project Jeroen van Zwetselaar, ZW6  /Fotografie: Alexander van Berge©

In de ‘zwevende’ etage zijn diverse ramen in verschillende vormen geplaatst, waardoor je naar binnen én de lucht kunt kijken. De openingen die je binden met de omgeving zijn niet heel groot, zodat je toch veel privacy hebt.

Project Jeroen van Zwetselaar, ZW6  /Fotografie: Alexander van Berge©

Meer over de inzending en informatie van dit project: ARC awards

Ook hebben we het project ‘The house of Casper Faassen’ ingediend voor de ARC awards, bekijk hier.

Monday morning new project announcement

time to read: 2 min