• Interview Jeroen van Zwetselaar in Roomed

    Er was eens een oud spoorhuisje..

    Waar onze klok afgelopen weekend een uurtje achteruit gezet moest worden, moest Jeroen van Zwetselaar van bureau ZW6 Interior zijn klok van Amerikaanse tijd naar Nederlandse tijd omzetten. De klantenkring van interieurarchitect Jeroen beperkt zich namelijk allang niet meer tot onze landsgrenzen.

    Ooit een reclameman, tegenwoordig een goedlachse en gedreven ruimtelijk kunstenaar die van zijn passie zijn beroep heeft weten te maken. Zijn vooruitstrevende inlevingsvermogen, zijn kracht om het oude met het nieuwe te combineren en het gebruik van duurzame materialen, valt niet alleen ons op maar inmiddels ook klanten in NYC en The Hamptons. En wat is nou een beter visitekaartje voor je klanten dan je eigen huis? Daarom keken wij maar al te graag binnen bij Jeroen in zijn oude Spoorhuis in Santpoort.

    Jeroen_van_Zwetselaar_ZW6_Roomed-1

    Shop the look
    Zoals Jeroen in de video al even uitlegt, probeert hij vaak de juiste mix tussen oud en nieuw te vinden. Dit zien we ook zeker terug in het interieur. Daarnaast valt Jeroen zijn liefde voor verschillende sporten op dankzij de surf- en skateboards die door het huis staan opgesteld evenals zijn liefde voor kunst. In de verschillende kamers zien we meerdere artiesten terugkomen. Artiesten waarmee Jeroen ook graag samenwerkt.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - RoomedRoomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    Het stoere, brede, zwarte fornuis in de woonkeuken is van Falcon en het keukenblok van Bulthaup b3. De twee zwart/wit schilderijen die de bakstenen muur sieren zijn speciaal voor Jeroen gemaakt door kunstenaar Selwyn Senatori.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    De grote houten eettafel die in de kamer aangrenzend aan de keuken (een oude buitenmuur is blijven staan als scheidingswand) staat, is fairtrade en komt van oude Balinese huizen. Deze is verkrijgbaar via ZW6.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - RoomedRoomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    De prachtige originele vintage Eames Lounge Chair vond Jeroen in Frankrijk. De koperen lamp is de Fat Spot van Tom Dixon. Aan de muur vind je een prachtige foto van fotografenduo Billy und Hells. In de houten dozen zaten ooit met de handgemaakte schoenen van Jeroen. De vogelkooi komt uit een inboedelwinkel.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    De zeer comfortabel uitziende bank komt uit een vintage galerie in Antwerpen.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    Het retrokastje vond Jeroen op straat in Bloemendaal. From trash to treasure.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    Aan de muur hangt nog een werk van Selwyn Senatori. Onder het kunstwerk staat een zwart stoeltje. Deze en het houten bankje dat je achterin tegen de trap ziet staan komen uit de galerie annex studio van de bevriende interieurontwerper Gerrit Vos van Workshop of Wonders.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    Vanuit de fijne zithoek in de uitbouw aan de voorkant kijk je dankzij de grote ramen uit over de tuin. De leren bank is de Lifesteel van het Italiaanse merk Flexform. Boven de bank hangt een prachtig werk van kunstenaar Casper Faassen. De vergankelijkheid die je terugvindt in Faassen zijn werk is iets dat Jeroen ook aanspreekt. De langwerpige sta-lamp, gemaakt van eeuwenoud Italiaans drijfhout, komt ook van Workshop of Wonders.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - RoomedRoomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    De leren stoelen, de Earl (één van onze favorieten), is van het Nederlandse Jess design en verkrijgbaar via ZW6.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - RoomedRoomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    De ronde koffietafel in het raam is de Mr. BowTie van opkomend ontwerpster Joena Reurink voor Masshiro en verkrijgbaar via ZW6.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    De lampen zijn vintage en komen uit Denemarken.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    De houten deuren die beneden achter het bed zijn geplaatst zijn een herinnering aan het spoorhuis en kregen op deze manier een tweede leven.

    Roomed kijkt binnen bij: het spoorhuis van Jeroen van Zwetselaar - Roomed

    In de slaapkamer boven hangt ook weer een prachtig werk van Casper Faassen. De lampjes aan de muur komen van goede vriend Stef van der Bijl. De leren bank is een vintage exemplaar van De Sede en komt uit Zwitserland.

  • PUBLICATION IN VOLKSKRANT MAGAZINE

    ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_interieur_architectuur_03ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_interieur_architectuur_08

    ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_interieur_architectuur_09

    ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_interieur_architectuur_05

    ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_interieur_architectuur_04

    ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_interieur_architectuur_07

    ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_interieur_architectuur_00

    ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_interieur_architectuur_01

    PROJECT: RAILWAY HOUSE SANTPOORT

    PUBLICATION: VOLSKRANT MAGAZINE

    PHOTOGRAPHER: HENNY VAN BELKOM

     

    BACK

  • RAILWAY HOUSE SANTPOORT

    ZW6 Jeroen van Zwetselaar

    ZW6 Jeroen van Zwetselaar ZW6 Jeroen van Zwetselaar ZW6 Jeroen van Zwetselaar ZW6 Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar

    ZW6 by Jeroen van Zwetselaar

    This former Railway House, built in 1867, is almost brutally shot through with a large Cortensteel volume. On two sides an extension is achieved with hard lines and large glass surfaces, which focuses on the surrounding greenery. The small Railway House literally breaks through its ancient walls outside and provides new insight into landscape. The old railway cottage is on the inside almost unchanged.

    The remains of numerous alterations have been removed, leaving a pure and characteristic brick cottage. This old section provides security and simultaneously connects all contiguous open spaces of the house. From the middle of the house you will experience long sightlines and a waterfall staircase connecting the various floors. On the east side a volume is added to the entrance and the living room. In the basement you can find the sleeping area with bathroom. By making the extension narrow and elongated an intimate patio is created on the south side, covered with shells.

    On the west side the expansion is oriented in the width. This dining room is linked to the kitchen in the old Railway House. In the Railway House exciting reversals between inside and outside arise.The outside of the house is the interior for the dining room and the patio looks mostly an interior space. Old elements and new additions alternate each other surprisingly. Hard materials meet the gentle atmosphere of the old house. In the interior this variety continues.

    Design classics combined with found objects, a persian carpet on the hard untreated concrete, a surfboard next to the dining table and a series of remarkable plants throughout the Railway House. You also can find an extraordinary art collection which gives every space a special and unique atmosphere.

    Want to know what it first looked like? See the before and after pictures here!

     

    Photography: JR Works

    Bijzonderheden: in samenwerking met Zecc architecten.

     

    BACK

  • SPOORHUIS SANTPOORT

    ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar

    ZW6 Jeroen van Zwetselaar ZW6 Jeroen van Zwetselaar ZW6 Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar ZW6 Jeroen van Zwetselaar ZW6 by Jeroen van Zwetselaar

    ZW6 Jeroen van Zwetselaar

    Het oude spoorhuisje (aan ene zijde begrensd door de spoorlijn en aan de andere zijde door het nationaal park Zuid Kennemerland) verbindt alle ruimtes van het huis en is van binnen vrijwel ongemoeid gelaten. Verder vormen de buitenmuren van het spoorhuisje de binnenmuren van de moderne gedeelten. Dit vormt een spannende omkering tussen binnen en buiten. Door de grote glasvlakken komt er veel licht het huis binnen en wordt het interieur luchtig en ruimtelijk. De glasvlakken richten zich op het omliggende groen en bevinden zich aan twee zijden van een uitbreiding.

    In het hele project speelt contrast een belangrijke rol. De zachte en warme sferen van het oude huis ontmoeten de strakke vormen en harde, duurzame materialen die gebruikt worden in het moderne gedeelte. Qua meubels worden designklassiekers gecombineerd met gevonden voorwerpen en het oude raam verbindt keuken met eetkamer.

    Verschillende verdiepingen zijn verbonden door een strakke watervaltrap, die in het midden van het oude gedeelte is gelegen.

    Op de benedenetage (de oostvleugel is onderkelderd) bevindt zich de slaapruimte en badkamer. De ruime zolder heeft een karakteristieke uitstraling, door de eeuwenoude houten vloer en de balkenconstructie die behouden is gebleven en contrast biedt naast het witte stucwerk.

    Weten hoe het eerst was..? Hier vind je de before and after foto’s!

     

    Photography: JR Works

    Bijzonderheden: in samenwerking met Zecc architecten. 

    BACK

     

  • PHOTOSHOOT BY INGA POWILLEIT

    railway house santpoort, zw6 interior, Jeroen van Zwetselaar, Inga Powileit

     

     

    Railway_House_ Santpoort_ZW6_Jeroen_van_Zwetselaar_03interior architecturerailway house santpoort, zw6 interior, inga powileit

    railway house santpoort, zw6 interior, Jeroen van Zwetselaar, Inga Powileit

    railway house santpoort, zw6 interior, Jeroen van Zwetselaar, Inga Powileit

    Inga Powileit, Jeroen van Zwetselaar, ZW6 intererior architecture

    railway house santpoort, zw6 interior, Jeroen van Zwetselaar, Inga Powileit

    Fotograaf Inga Powilleit heeft een zeer brede fotosessie geschoten in Spoorhuis Santpoort.

    Deze foto’s zullen gebruikt worden ter publicatie in diverse nationale en internationale design magazines.

    Op de foto’s een impressie van de shoot.

    Voor meer werk van Inga, klikt u hier.

    Photographer Inga Powilleit has shot a varied photo session in Railway House Santpoort.

    These photos will be used for publication in various national and international design magazines.

    In the pictures an impression of the shoot.

    For more work by Inga, please click here.

     

    BACK