GRAND CAFE MASLOW AMSTERDAM

BY JEROEN VAN ZWETSELAAR

Amsterdam is een sfeervol, oriëntaals en uniek grand café rijker!

Maslow in Amsterdam. Jeroen van Zwetselaar kreeg de eer om van een volledige nieuwe lege betonnen ruimte een plek te maken waar gasten heerlijk ‘thuiskomen!’

Maslow_project_Jeroen_van_Zwetselaar_ZW6_1

De opdracht was van deze casco ruimte een uniek en warm grand café te maken waar heerlijk gegeten en geborreld kan worden. Jeroen ontwierp een bar op maat, vond een originele oplossing voor de akoestiek, bepaalde het kleurthema en al het meubilair tot het terras aan toe. Ook het lichtplan was een belangrijk onderdeel, waarbij Jeroen een combinatie maakte van vintage lampjes die hij nieuw leven gaf en speciaal ontworpen kroonluchters voor boven de bar.

Maslow_project_Jeroen_van_Zwetselaar_ZW6_2

De vrijstaande wand achter de bar, scheidt de keuken van het restaurant. Toch is er een enorme verbinding door de horizontale doorkijk naar de keuken. Omdat de keuken geen afgesloten ruimte is, ervaar je veel meer het gevoel bij iemand aan tafel te schuiven!

Maslow_project_Jeroen_van_Zwetselaar_ZW6_8

 

De bar is uit 1 stuk beton gegoten, waardoor het een heel duidelijk en strak element vormt in de grote en hoge ruimte. De kroonluchters zijn ontworpen door Jeroen van Zwetselaar.

Maslow_project_Jeroen_van_Zwetselaar_ZW6_4

De mix van stoelen en tafels geven gasten de mogelijkheid te kiezen voor een bepaalde sfeer. Lekker aan een hoge kruk naar buiten kijken of aan de bar. Een gezellig tafeltje voor 2, een ovale grote tafel voor een hele familie of de loungehoek voor bijvoorbeeld een borrel. Je kunt gaan zitten waar jij je op dat moment thuis voelt!

Maslow_project_Jeroen_van_Zwetselaar_ZW6_7

Voor de inrichting van het volledig nieuwe restaurant was geen ruim budget, maar Jeroen laat zien dat je met wat minder middelen toch ontzettend sfeer kunt maken waarbij niemand iets tekort komt!

Maslow_project_Jeroen_van_Zwetselaar_ZW6_3

Ook de invulling van het terras komt van Jeroen’s hand. Hier kan je toch niet voorbij lopen zonder even van de zon en een drankje te genieten!?

Maslow_project_Jeroen_van_Zwetselaar_ZW6_6

Een hoge ruimte die niet is aangekleed, zorgt voor veel lawaai, omdat het geluid dan gaat galmen. Hier zijn verschillende oplossingen voor, maar Jeroen bedacht een wel heel stijlvolle! Hij het geluid aangenaam te maken door akoestische platen aan het plafond te schroeven. En daar maakte hij een waar kunstobject van door met staalkabels ook ijzeren frames aan de platen te monteren. Hiertussen kwamen allemaal gloeilampen van verschillende lengtes, deze zijn ritmisch geplaatst en op de rekken werden tal van hangplanten bevestigd. Resultaat: een verbeterde akoestiek en sfeer in het pand!

Maslow_project_Jeroen_van_Zwetselaar_ZW6

Online magazine Westwing, home & living, heeft een uitgebreid artikel geschreven over dit bijzonder project van Jeroen:

Grand café Maslow is dé huiskamer van het Science Park. Het recent geopende grand-café is een plek waar studenten en buurtgenoten zich thuis moeten voelen. Interieurarchitect Jeroen van Zwetselaar werd door de eigenaren gevraagd om dit voorheen lege pand om te toveren tot een echte huiskamer. Jeroen bouwt zijn projecten met veel gevoel voor duurzaamheid, behoud van traditionele elementen en passie. Met als slogan: “thuiskomen bij jezelf,” was Jeroen de aangewezen persoon voor deze klus.

Het gehele artikel lees je hier!

Maslow_project_Jeroen_van_Zwetselaar_ZW6_5


 

IN PROGRESS SHOTS, post from Spring 2015:

We can’t wait to show you some pictures, so here you’ll see the first snapshots of Jeroen’s unique designed chandeliers, the earth colours and special patterns. This project stands out in creating something beautiful from scratch.

Jeroen_van_Zwetselaar_restaurant_project_maslow

ZW6_interieur_ontwerp_Maslow Jeroen_van Zwetselaar.5

ZW6_interieur_ontwerp_Maslow Jeroen_van Zwetselaar

interieur_jeroen_van_zwetselaar_restaurant

ZW6_interieur_ontwerp_Maslow Jeroen_van Zwetselaar.3

ZW6_interieur_ontwerp_Maslow Jeroen_van Zwetselaar.4

jeroen_van_Zwetselaar_project_interieur_Maslow

Jeroen_van_Zwetselaar_interieur_project_restaurant

Jeroen_van_Zwetselaar_restaurant_maslow

BACK