HERENHUIS WASSENAAR

BY JEROEN VAN ZWETSELAAR

ZW6_interieur_architect_Wassenaar_koelkast

ZW6_interieur_architect_Wassenaar_walk_in_closet_up_down_light

ZW6_interieur_architect_Wassenaar_walk_in_closet

 

ZW6_interieur_architect_Wassenaar_lades_dressoir

ZW6_interieur_architect_Wassenaar_boomstammen

ZW6_interieur_architect_Wassenaar_wallpaper_up_down_lighting_dressoir

ZW6_interieur_architect_Wassenaar_kookeiland

Toen deze nieuwbouwwoning in jaren ’30 stijl casco werd opgeleverd, bestond het uit een traditionele indeling.

Jeroen van Zwetselaar heeft muren doorbroken, deuren verwijderd en spannende zichtlijnen gecreëerd, waardoor er een compleet nieuwe sfeer is ontstaan. Alle deuren, kozijnen en de houten vloeren met hoge plinten op de 1e en 2e etage zijn in de natuurlijke matte verf: jet-black gezet.

Op de begane grond is gekozen voor een wandbekleding in goud/koper. Versterkt door de up down-lights in mat zwart die in het hele huis de muren goed doen laten uitkomen. De eettafel bestaat uit een puur stuk hout, uit één stuk gesneden en op maat gemaakt, gedragen door schagen. Dit zelfde hout is terug te vinden als sidetabel en kast in één. Zeer functioneel, strak en geheel passend in de ruimte.

Blikvanger is de keuken; een zwart strak blok midden in de ruimte met daarboven een strak wit gestuct blok aan het plafond van dezelfde afmetingen voor enorm contrast. Oplossing voor de koelkast was snel gevonden, die kreeg een plek in de muur (ruimte van de hal). Naast het huis is ook de tuin meegenomen in het ontwerp. Alles wat binnen staat is in het verlengde gepositioneerd in de tuin. Ook de ronde vorm in de tuin laten we terugkomen in de boekenkast in de woonkamer. Voor symmetrie en rust.

Herenhuis Wassenaar | English

This house, in 30’s style, has been delivered totally hull from the start. The building consisted of a traditional division, that’s why Jeroen van Zwetselaar broke walls, removed doors and created exciting sightlines. All doors, window frames and wooden floors with high plinths at the first and second floor are painted ‘jet-black’, with a natural mat paint.

On the ground floor Jeroen chose for a wall covering of gold and brass, strengthens by the up down- lights in mat black. The dining table is made from one pure piece of wood, customized and carried by schagen. The same wood is used as side table and closet in one. Really functional, tight and entirely fitting in this space.

The eyecatcher is the kitchen. A black clean unit in the middle of the space with a clean white unit above it of the same dimensions to create an enormous contrast. The solution for the fridge was a place in the wall, using the space of the hall and also the garden is integrated in the design. Everything inside is placed in the extension outside. You also see the round shapes in the garden back in the interior as the bookcase in the living room.

This brings symmetry and peace.

BACK