Jeroen woont sinds zes jaar in het oude spoorhuisje, gebouwd in 1867, naast station Santpoort-Noord dat op prachtige en unieke wijze is verbouwd tot een moderne villa. Toen Jeroen het huis onder ogen kreeg, voelde hij zich direct aangetrokken tot de woning: de simpele, haast kinderlijke vorm van het huisje, de karakteristieke details en de plek, aan de rand van bos en duinen, spraken hem ontzettend aan.

Buitenleven

Zonder de historische elementen te verwijderen, is het huisje getransformeerd tot een stoer droomhuis. De buitenmuren van het oude spoorhuis zijn de binnenmuren van het hedendaagse stulpje. Zo kijk je, wanneer je aan de eetkamer zit, door het originele buitenraam de strakke keuken in. Die tafel staat weer in de met glas omringde uitbouw. Grote glasvlakken zorgen ervoor dat, ook aan de andere kant van het huis, veel licht binnenkomt en het ruimtelijk aanvoelt. Daarnaast vervaagt daarmee de scheidingslijn tussen binnen en buiten. Het huis doet Jeroen denken aan Sydney, waar het buitenleven centraal staat. De herten lopen rond het huis en je bent binnen no-time bij de zee. Ook is de verbinding met de stad perfect. Australië in eigen land!

Op zoek naar contrasten

Jeroen is een specialist in het combineren van oude en nieuwe elementen. In het hele huis zie je direct dat contrasten en de balans daartussen een belangrijke rol spelen. Designklassiekers worden afgewisseld met een grote verzameling vintage vondsten, en het strakke stuc en kubistische keukenblok staan in contrast met de oude bakstenen wand. Zo vond hij een oude antieke werkbank in Antwerpen, deze heeft een tweede leven gekregen en doet nu dienst als royaal werkblad in de keuken. De warme sfeer en edgy look van het oude huis complementeren de strakke vormen en stoere, duurzame materialen die in het nieuwe gedeelte te vinden zijn. Contrasterende elementen spelen ook een grote rol in Jeroens andere projecten.

Ziel

Van het indelen van een ruimte tot aan de kunst aan de wanden: Jeroen komt, ziet, adviseert en maakt een ruimte zo dat deze perfect bij haar functie en eigenaars past – of dat nu een restaurant, winkel of oud pakhuis is. “Thuiskomen bij jezelf, daar draait het om”, aldus Jeroen wanneer hij het over zijn werkwijze heeft. Wanneer hij een ruimte binnenstapt, is het haast alsof de muren verdwijnen. Er komt direct en een gevoel en een visie over de ruimte(s) naar boven. Ook het kijken naar de omgeving speelt een grote rol. Het kleurschema van het huis moet haast overlopen naar buiten. Het doel is dat mensen zich direct thuis voelen wanneer ze een ruimte betreden en dat ze zichzelf er in kunnen herkennen. “De ziel van een ruimte moet worden blootgelegd.”

Bekijk het videofragment met het complete interview hier!