PIED A TERRE AAN ZEE

BY JEROEN VAN ZWETSELAAR

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_10

(For English please scroll down)

Toen we dit buitenhuis voor het eerst betraden leek de ruimte klein en bestond het eerste idee om een klein stukje uit te bouwen. Maar naarmate de tekeningen vorderden bleek dat het volume van dit huis perfect was voor 2 personen. De indeling was echter inefficiënt, waardoor de ruimtes in eerste instantie benauwden en ook niet inspireerden.

Jeroen en zijn team hebben de keuken 2x zo groot gemaakt. Er is zeer veel kastruimte bijgekomen, een tafel met 6 (!) stoelen met nog extra zitgedeelte voor 4 tot 5 personen. De badkamer is de helft smaller, maar met alle gemakken voorzien, inclusief inbouw regendouche, handdoek radiator en wastafelmeubel. De slaapkamer is hierdoor nog een stuk groter geworden met kaptafel en inbouwkasten.

De combinatie van mat zwart/wit en beton/hout geeft een verrassend contrast wat dit huis stoer en cosy maakt. Een boshuisje in de natuur, met veel puur hout en moderne strakke lijnen. De kunst van het weglaten; kozijnen verwijderd, alle muren en plafonds gestuukt, meer glas en je waant je meteen in een splinternieuw huis! De perfecte pied a terre aan zee waar je niets te kort komt.

Kijk en bewonder, en vergeet vooral de before foto’s onderaan de pagina niet!

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_15

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_19

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_17

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_16

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_31

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_27

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_23

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_21

 

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_28

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_26

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_18

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_14

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_11

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_4

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_5

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_7

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_3

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_8

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_1

Pied_a_terre_ZW6_interior_Jeroen_van_Zwetselaar_9

BEFORE:

We can hardly imagine what this house looked like before, but we still have the photos. Look for the differences!

BEFORE:

laminaat_vloer

BEFORE:

laminaat_vloer_1

BEFORE:

kopslaan_santpoort_6

Het huis is getransformeerd in een op maat gemaakt vakantiehuis, zonder al te grote ingrepen maar zéér efficiënte!

 

English

The house – which is situated in a forest near the dunes and dutch coast – looked very small when they visited it for the first time. So the idea was to enlarge the space. As the sketches proceed, they discovered that the space of this house was perfect for two people. One of the things Jeroen and his team designed is a large kitchen, twice as big as before with more closet space and a big dining table as result. Also the bedroom changed into a bigger room with integrated wardrobe. The bathroom became in square meters smaller, but still has all the comfort including a built-in rain shower, towel radiator and washbasin.

If we look at the details, the material is a combination of contrasts: mat black and white; concrete and wood. To use those opposites, you create an extraordinary contrast. Therefore the house is now more integrated with the forest by the use of large windows. All together it makes the house looks bold and cosy and fits perfect in this location.

 

More pictures:  Before | After >>

 

BACK