VILLA BAARN

BY JEROEN VAN ZWETSELAAR

Deze charmante villa uit 1903 in Baarn had een traditionele indeling met de keuken in het achterste kamertje ‘verstopt’ en telde maar liefst 9 kamers. De prachtige breedte van het pand werd hierdoor niet optimaal ervaren, daarnaast wensten de nieuwe bewoners een fijne woonkeuken in verbinding met de living en tuin. zw6_interieur_architect_binnenhuis_ontwerp_jeroen_van_zwetselaar_before07

Wat Jeroen van Zwetselaar vervolgens heeft gedaan:

  • De volledige breedte van het pand is benut door grote doorbraken te maken en de oorspronkelijke grote hal voor een gedeelte bij de woonkamer te betrekken.
  • De keuken heeft een centrale nieuwe plek gekregen achter de ensuite deuren in de voormalige eetkamer, met een prominente plek in de erker.
  • De hal is verkleind met een praktische ruimte voor de garderobe en de trap is ‘ingepakt’ in het hout wat van vloer tot plafond helemaal door loopt. De ene deur geeft entree naar boven en via de andere deur kom je in een gang naar de achterkant van het huis.
  • De zolderetage is volledig opengebroken en getransformeerd in een loftachtige ruimte. Hier is een royale master bedroom met haard, aangrenzende badkamer en sauna gesitueerd, waar je je heerlijk kunt terug trekken.

Binnenkort kunnen we de foto’s laten zien, voor nu presenteren we met plezier de 3D render beelden.

zw6_interieur_architect_binnenhuis_ontwerp_jeroen_van_zwetselaar_01Er is een strakke nieuwe haard geplaatst die uitmondt in een zitmeubel, met erboven een mooie fotografie verzameling. De raamvensters zijn donker geverfd, de spots aan het plafond geven een duidelijke markering aan deze ruimte. Naast de eetkamer heeft Jeroen gekozen voor een ‘familietafel’ waar de bewoners gemakkelijk kunnen ontbijten vlakbij de keuken. Er is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte door een zitvenster te maken waar je heerlijk kunt wegzinken in de kussens en naar buiten staren.

zw6_interieur_architect_binnenhuis_ontwerp_jeroen_van_zwetselaar_02

De voormalige theekamer en keuken werden voorheen gescheiden door een muur. Deze ruimte is helemaal geopend, waar we een royale eet-/leestafel hebben geplaatst met daarachter de piano. Bij het venster, ook mooi in donker antraciet geverfd, staat een comfortabele bank en er is een warm behang met structuur toegepast. De televisie hangt aan de wand naast de schuifpanelen. Bij geen gebruik kan de tv dus mooi worden weggewerkt, ook kan de doorgang naar de woonkamer worden afgesloten indien gewenst.

zw6_interieur_architect_binnenhuis_ontwerp_jeroen_van_zwetselaar_03

Op het beeld hierboven zie je hoe de voormalige hal nog steeds gemarkeerd wordt door de visgraat van hout doorlopend over het plafond. Direct achter de voordeur vindt je nog steeds een portiek met praktische garderobe tevens is de antieke tussendeur behouden gebleven. Ook hier zie je een rails met verstelbare spots terugkomen.

zw6_interieur_architect_binnenhuis_ontwerp_jeroen_van_zwetselaar_05

De keuken is geplaatst in de voormalige ‘eetkamer’. Een groot keukenblok, omvangen door hetzelfde hout in visgraat, is in de erker geplaatst. Een blok van dezelfde grote hangt gespiegeld boven de keuken en loopt door tot in de erker. Vervolgens loopt hij buiten over in een buitendouche. Zo vormt het een modern tegenwicht. De doorgang naar de tuin is vele malen groter gemaakt, vervolgens zijn er hoge stalen deuren geplaatst, dit geeft enorm veel licht en maakt dat je buiten meer met binnen betrekt. Rond de ensuite deuren zijn kasten op maat gemaakt die verspringen qua grote en volume.

zw6_interieur_architect_binnenhuis_ontwerp_jeroen_van_zwetselaar_06Op de tweede etage is de hele verdieping open gebroken. De houten vloer en balken aan het plafond zijn allemaal wit geschilderd, contrasterend is het volledig zwarte ligbad en het wastafel meubel. Het bed staat midden onder de nok en heeft zicht naar het vrijstaande bad. Deze hele etage is royaal opgezet, met comfortabele haard in het midden en een aangename sauna voor totale ontspanning.

Zie hier de foto’s van de oorspronkelijke indeling:

BACK