Publicatie Boerderij XXL in Eigen Huis & Interieur!

We starten het nieuwe jaar alvast goed! Een groots en langdurig project is onlangs afgerond en nu heeft Eigen Huis & Interieur deze Boerderij XXL meteen gepubliceerd in hun nieuwste uitgave.

Het 13 (!) pagina’s tellende artikel laat heel uitgebreid de enorme transformatie van een oude boerderij zien. De oude deel biedt nu plaats voor een enorme leefkeuken en woonkamer waarin alles XXL is, maar tot in detail afgewerkt, uitgevoerd en samengebracht. Daarnaast is geen enkel gedeelte ongemoeid gelaten in het 950 vierkante meter woonoppervlak.

In dit project heeft Jeroen van Zwetselaar unieke items ontworpen, in samenwerking met zijn leveranciers. Zo zijn de eettafelstoelen in deze materiaal- en kleursamenstelling uniek en exclusief voor dit project gemaakt, net als de velours/zijde kussens. De waanzinnige lamp boven de eettafel is de eerste die in Nederland is toegepast.

‘Deze grote boerderij staat in de polder, waar de luchten prachtig, soms dreigend grijs kunnen zijn. Die luchten hebben mij geïnspireerd, net als de akkers en maïsvelden, dus heb ik veel natuurtinten gekozen.’ De interieurontwerper loopt door het enorme huis dat hij van meubels, lampen, kunst en accessoires voorzag, een voormalige melkveehouderij in het landelijke gebied bij Utrecht.

Jeroen van Zwetselaar (ZW6) heeft in samenwerking met Bart Kellerhuis (Zecc) deze immense klus op zich genomen, waarbij Zecc het exterieur voor rekening nam en ZW6 het losse interieur en styling en gezamenlijk ontwierpen ze het vaste interieur tot een spraakmakend woonhuis.

Per ruimte is de sfeer anders, zonder dat de samenhang verloren gaat. Er is veel gekozen voor mooie basale materialen, zoals steen en eikenhout. Het eiken sluit aan bij de kapconstructie van de boerderij. Het vijf meter lange keukenblok is gemaakt van zwart marmer en er zijn behangsoorten toegepast die een vergelijkbare structuur hebben als de traditionele rieten kappen. ‘En steeds stond de wisselwerking tussen binnen en buiten centraal.’

Het zijn dergelijke details die het werk van Jeroen kenmerken. Hij heeft een losse stijl, die op het eerste oog wellicht nonchalant overkomt. Toch is overal goed over nagedacht. ‘In mijn werk horen imperfecties. Als je met een bestaand huis werkt, moet je er niet voor schromen de geschiedenis te laten zien.’

‘Dankzij materialen als hout, beton en staal is er een verscheidenheid aan sferen. Details die je soms misschien niet meteen ziet, maar die je op de een of andere manier wel aanvoelt, doordat er zo veel energie in is gestoken. Het stucwerk in de centrale ruimte bijvoorbeeld bestaat uit drie lagen.’

 

Deze editie van Eigen Huis & Interieur met de publicatie van de boerderij ligt nu in de winkel!

Fotografie: Alexander van Berge

Tekst: Erik Paul Jager

Meer foto’s van het project vind je HIER

Publicatie Boerderij XXL in Eigen Huis & Interieur!

time to read: 2 min